Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy grubo margaryną, wykładamy obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Posypujemy przyprawami, układamy rozbite i pokrojone na kawałki filety z kurczaka.
Na mięsie układamy pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę. Polewamy keczupem, przykrywamy warstwą ziemniaków.
Polewamy jajkami roztrzepanymi z mlekiem, układamy plastry kiełbasy i posypujemy żółtym serem. Wkładamy do piekarnika, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 stopni.