Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z papryką"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w paski. Cebule obierz, potnij w plasterki. Pieczarki i papryki oczyść. Grzyby pokrój w plasterki, a papryki – w cienkie paski.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień mięso. Oprósz je solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do grilla. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebule, pieczarki i papryki. Dopraw do smaku. Połowę podsmażonych warzyw i grzybów ułóż na dnie żaroodpornej formy. Na nich rozłóż kawałeczki karkówki. Przykryj resztą pieczarek, cebuli i papryki. Wierzch polej śmietanką kremówką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około 50 minut.
65 min; Cena porcji: 5,60 zł; Porcja: 790 kcalŹródło: Naj