Zapiekanka z mięsa mielonego pod pieczarkowo-serową pierzynką

Zapiekanka z mięsa mielonego pod pieczarkowo-serową pierzynką
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
Dla tych,którzy lubią połączenie mięsa z pieczarkami i serkiem:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawami i wykładamy nim średniej wielkości naczynie do zapiekania.

  2. Siekamy cebulę,pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie oleju lub masła.Dodajemy trochę pieprzu.

  3. Podsmażoną cebule z pieczarkami wykładamy równomiernie na mielone mięso.

  4. Kroimy fileta w paski i układamy je na warstwie cebuli z pieczarkami.

  5. Ser trzemy na grubych oczkach i mieszamy z majonezem i śmietaną.Wykładamy równomiernie na wierzch.

  6. Pieczemy w temp. 200 st ok.30-40 min.Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

embepe13 26 kwietnia 2012
A co to jest "dek"?
susi 10 maja 2013
embepe13,to dkg mądry człowieku(nie bądz uszczypliwy ,bo zgłoszę Cię do operatora i Cię usuniemy)
Składniki
Składniki