Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane miniszaszłyki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Gruszki umyj, obierz ze skórki, przekrój na ćwiartki, pozbaw gniazd nasiennych. Owoce ułóż w miseczce i skrop sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny.
Plasterki szynki (najlepiej z tłuszczykiem) rozłóż na desce. Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, posiekaj. Rozłóż na plasterkach szynki. Ser mozzarella osącz, pokrój na 8 kawałków. Umieść z orzechami na szynce, zroluj.
Na drewniane szpadki nadziewaj na przemian ćwiartki gruszek oraz szynkowe ruloniki. Umieść miniszaszłyki na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz w 180 st. ok. 15 minut. Po tym czasie gruszki polej płynnym miodem i dopiekaj jeszcze 5 min. Ozdób rukolą i ziołami.
Czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2,80 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety