Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wrapy z wieprzowiną i greckim jogurtem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Przełóż jogurt do miski, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, przypraw solą i pieprzem do smaku.
Umyj warzywa. Pomidory pokrój w cienkie plasterki, szalotki w piórka. Ogórek obierz i pokrój w słupki. Posiekaj natkę.
Pokrój wieprzowinę w plastry grubości ok. 1 cm. Rozgrzej grillową patelnię i smaż na niej mięso 3-5 minut z każdej strony. Gdy będzie miękkie i brązowe, zdejmij z ognia i odłóż na 5 minut (możesz przykryć, aby nie wystygło). Potem pokrój w cienkie paski.
Podgrzej wrapy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posmaruj je jogurtowym sosem. Wyłóż na nie pomidory, ogórek, natkę i mięso. Zroluj ciasno. Od razu podawaj.
Czas przygotowania: ok. 30 minut, porcja: 560 kcal, koszt: 4 zł/porcja, dla 4 osóbŹródło: Olivia