Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie ravioli"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5225
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Przygotuj farsz. Masło rozpuść, dodaj posiekany czosnek i podsmaż. Wrzuć szpinak, ricottę i parmezan. Dopraw solą i pieprzem. Z podanych składników zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Rozwałkuj.
Na jednym placku wyłóż łyżkę farszu i przykryj drugim. Dociśnij palcami. Wytnij kwadraty wzdłuż dociśnięć. Pierogi zagotuj. Podawaj z duszonymi kurkami.Źródło: Na żywo