Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie babeczki"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
3-4 PORCJE (12 szt.) 25 min, PIECZENIE 20-25 min, porcja: 370 kcal, CENA: 5-6 zł
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, pokrojone oliwki, pomidory, paprykę, drobno starty parmezan i zioła. Wymieszaj.
W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło. Dodaj pokruszony ser. Wymieszaj tak, aby grudki pozostały.
Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi papilotkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości.
Piecz ok. 20-25 min (ale już po 5 minutach zmniejsz temp. do 180 st. C).Źródło: Świat kobiety