Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoski burger z mozzarellą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Przygotuj kotlety. W dużej misce wymieszaj posiekane drobno mięso, bułkę tartą, jajko i cebulę. Dopraw pieprzem i solą i całość bardzo dobrze wymieszaj. Uformuj 4 duże kotlety i odstaw do lodówki, żeby się schłodziły.
Smaż kotlety na mocno rozgrzanym oleju, po 4 minuty z każdej strony.
Posmaruj każdą, wcześniej podpieczoną bułkę sosem czosnkowym (zrób go sama z jogurtu i czosnku albo użyj gotowego). Ułóż rukolę, plasterki pomidora. Na kotlecie połóż kawałki mozzarelli i zwieńcz łyżeczką zielonego pesto.Źródło: Olivia