Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny,prosty,wloski przepis
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24420
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24420
Składniki
makaron gotujemy na pol twardo w osolonym wrzatku,mozna dodac odrobine oleju zeby makaron sie nie kleil. po ugotowaniu odlac wode, wymieszac z beszamelem. mozna dodac odrobine pieprzu.
naczynie zaroodporne wysmarowac maslem i posypac tarta bulka. ulozyc polowe makaron,polac beszamelem,na wierzchu,ulozyc plastry mozarelli,posypac bulka tarta i na wierzchu ulozyc kolejna warstwe makaronu. wierzch przykryc pozostalym beszamelem, mozarella i posypac bulka tarta.
zapiekac w 180 stopniach przez ok 20-30 minut.
podawac jako danie obiadowe. mozna dodac rowniez pokrojona szynke.