Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina po koreańsku to danie o zdecydowanym smaku oraz pięknym aromacie. Warto poznać smak tej kuchni, bowiem jej dania są często o wiele prostsze niż chińszczyzna, a przy tym bardzo smaczne.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2833
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2833
Składniki
W misce wymieszaj czosnek, imbir, pastę chili, płatki czerwonej papryki, sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, cukier i pieprz. Następnie pokrój wieprzowinę na drobną kostkę i dokładnie wymieszaj mięso z marynatą. Przykryj i schłodź przez 30 minut, a nawet godzinę.
Na dużej patelni lub w woku na średnim ogniu podgrzej olej, aż będzie skwierczący. Małymi partiami dodawaj pokrojoną wieprzowinę, co jest ważne, by olej się nie schłodził. Smaż mięso przez 3-5 minut do lekkiej chrupkości. Usmażone mięso zdejmij z patelni i przełóż do naczynia żaroodpornego. Włóż je do ciepłego piekarnika, rozgrzanego do 150 stopni Celsjusza na 7-10 minut.
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Mięso wyłóż na ryż, a następnie posyp posiekanym szczypiorkiem.