Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na białą kiełbasę duszoną na patelni. Wielkanocna potrawa, która nigdy się nie nudzi! Tylko kilka składników! Tradycyjnie i smacznie!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 27
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 27
Składniki
Surową kiełbasę nacinamy nożem w kilku miejscach. Cebulę kroimy w półplasterki.
Na rozgrzanym smalcu podsmażamy kiełbasę z obu stron. Następnie zdejmujemy ją z patelni. Na patelnię dodajemy cebulę. Podsmażamy kilka minut.
Gdy cebula zmięknie dodajemy majeranek, paprykę i podsmażoną wcześniej kiełbasę. Całość zalewamy piwem i sokiem jabłkowym. Dusimy 30 minut dolewając piwa i soku jeśli płyn zbyt mocno się zredukuje. Smacznego!