Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z ziemniakami i jabłkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Ziemniaki w całości ugotuj w osolonej wodzie. Jabłka umyj, wyjmij gniazda nasienne, pokrój w plastry. Skrop sokiem z cytryny. Wątróbkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w dość duże kawałki. Cebule pokrój w piórka, usmaż je na oleju, często mieszając. Podczas smażenia dodaj łyżeczkę wody, dzięki temu cebula będzie się dusiła.
Ziemniaki pokrój w plastry. Smaż na oleju na rumiano. Osobno usmaż jabłka, dodaj je do cebuli, wymieszaj. Wątróbkę obtocz w mące, posól i smaż na rozgrzanym oleju.
Na patelni ułóż ziemniaki, wątróbkę, jabłka i cebulę. Smaż chwilę pod przykryciem. Udekoruj śmietaną.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień