Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z udek kurczaka, podane z warzywami oraz pieczarkami, ich smak rozpływa się w ustach. Koniecznie wypróbuj, a nie pożałujesz.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 92
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1769
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 92
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1769
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
1. Mięso kroję na małe kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą kurczaka. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu zdejmuję z patelni, odstawiam na bok.
2. Na tej samej patelni smażę cebulę, czosnek drobno pokrojone. 3. Następnie do warzyw dodaję pokrojone pieczarki w plasterki, doprawiam pieprzem oraz solą, smażę przez pięć minut, aż grzyby się zeszklą, a następnie dodaję papryki pokrojone w drobne paseczki. Smażę jeszcze kilka minut, aż papryki nieco zmiękną. 4. Dodaję kurkumę, oregano, czerwone wino, koncentrat pomidorowy i pokrojone pomidory. Dobrze mieszam i doprowadzam do wrzenia.
5. Na koniec sos warzywny łączę z mięsem. 6. Danie gotowe, podaję z ryżem. 7. Smacznego.