Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was pyszną propozycję obiadową mojego pomysłu
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Udka umyć i osuszyć wyciąć kość a następnie posypać przyprawą oraz wlać olej wymieszać i pozostawić na 15 minut aby mięso przeszło smakiem dodanej przyprawy
Gdy mięso jest już gotowe przełożyć je na patelnię i obsmażyć z obu stron na rumiany kolor, następnie dodać dokładnie opłukane grzyby oraz suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy dusić pod przykryciem do miękkości mięsa
Do miękkiego mięsa i wyparowanej połowy wody dodać natkę pietruszki a następnie wlać rozmieszaną wodę z mąką ziemniaczaną zamieszać i zagotować do powstania sosu
Gdy mamy przygotowane mięso z ziemniaków można przygotować puree ze śmietany i masła jest przepyszne