Tuńczykowe spaghetti

Przepis dnia 2008-10-26
Tuńczykowe spaghetti
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: buongustai
Smaczne, szybkie, godne polecenia

Składniki

  • makaron spaghetti, 200 g
  • tuńczyk z puszki, 2 x 80 g
  • ciemne oliwki, 100 g
  • czosnek, jeden ząbek
  • oliwa, starty parmezan, sól, pieprz, natka z pietruszki, według uznania

Przygotowanie

  1. Spaghetti ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni rozgrzać oliwę z obranym ząbkiem czosnku i pozbawionymi pestek oliwkami. Następnie dodać tuńczyk, posolić i popieprzyć do smaku. Całość podsmażyć i na koniec dodać poszatkowaną natkę z pietruszki. Spaghetti po odcedzeniu należy wsypać na patelnię i wymieszać z przygotowanym tuńczykiem, dodać parmezanu i przez chwilę podgrzewać (cały czas mieszając). Do tak przygotowanego spaghetti polecamy musujące białe wino. Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

baszka 18 października 2008
Przepis brzmi naprawdÄ� interesujÄ�co. Na pewno wypróbujÄ�. Ja robiÄ� spaghetti z tuÅ�czykiem w... Czytaj całość »
Przepis brzmi naprawd� interesuj�co. Na pewno wypróbuj�. Ja robi� spaghetti z tu�czykiem w sosie pomidorowym z zielpnymi oliwkami i oregano, ale bez sera
buongustai 19 października 2008
ciekawa propozycja! też spróbujemy według Pani przepisu. hmmm... tylko nie wiemy czy obejdziemy się bez... Czytaj całość »
ciekawa propozycja! też spróbujemy według Pani przepisu. hmmm... tylko nie wiemy czy obejdziemy się bez parmezanu...! :)
Udanego przygotowywania!
maiko 02 grudnia 2008
ciekawa alternatywa dla pomidorowego spaghetti
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron spaghetti, 200 g
  • tuńczyk z puszki, 2 x 80 g
  • ciemne oliwki, 100 g
  • czosnek, jeden ząbek
  • oliwa, starty parmezan, sól, pieprz, natka z pietruszki, według uznania
Składniki