Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjny chłodnik z botwiny"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Składniki
Botwinę myję, buraczki obieram, wszystko tnę na kawałki. Zalewam wodą (tak by tylko je przykryła) i gotuję do miękkości. Studzę (nie odcedzam!).
Ogórek i rzodkiewki ścieram na tarce. W wysokim naczyniu łączę kefir z jogurtem i buraczki. Dodaję cukier, szczypior, rzodkiewki, ogórek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam z koperkiem. Chłodzę w lodówce. Podaję z ćwiartkami jajek.Źródło: Kobieta i życie