Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tostowe sandwicze"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Składniki
Jajko ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pociąć w talarki, zrumienić na rozgrzanym oleju, wystudzić.
Śmietanę wymieszać z musztardą i chrzanem. Sos przyprawić solą i pieprzem. Pomidor pokroić w plasterki. Sałatę porwać na kawałki. Plaster ananasa pociąć na cząstki.
Tosty zrumienić w tosterze albo w piekarniku. Każdą kromkę przekroić po przekątnej. Trójkąty chleba posmarować połową sosu.
Jeden trójkąt przykryć sałatą, plasterkami pomidora i jajka. Na dwóch pozostałych ułożyć plasterki indyka, cząstki ananasa oraz krążki cebuli. Sandwicze posmarować pozostałym sosem i przykryć odłożonymi trójkątnymi tostami.
Czas przygotowania: około 40 minutŹródło: Życie na gorąco