Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z tuńczyka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i zmiel lub przetrzyj przez sito. Dodaj mąkę, jajko, sól i dokładnie wyrób.
Tortownicę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Masę ziemniaczaną wyłóż do tortownicy i wygładź wierzch.
Tuńczyka odsącz z zalewy i wymieszaj z pokrojoną papryką. Połóż na ziemniakach.
Śmietankę zmiksuj z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Zalej tuńczyka.
Danie wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz ok. 35 minut.
Podawaj z plasterkami cytryny i koperkiem.Źródło: Telemax