Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z pomidorkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1858
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1858
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim prostokątną formę. Podpiecz je z obciążeniem w temperaturze 200oC ok. 10 min, a następnie zdejmij obciążenie, by jeszcze zrumienić ciasto.
Wyjmij z piekarnika, rozłóż na cieście pokrojony lub pokruszony ser. Połóż na nim pokrojone pomidorki koktajlowe. Oprósz do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią.
Podpiecz jeszcze w niższej temperaturze – 180oC przez ok. 15 minut. Gotową udekoruj listkami bazylii.Źródło: Świat kobiety