Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z owocami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj je szerokim nożem. Dodaj żółtko, cukier, wodę, szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię lub przykryj talerzem i wstaw do lodówki na godzinę. Owoce umyj, kiwi pokrój na plastry, pozostałe owoce na połówki.
Rozwałkuj ciasto. Naczynie do tarty wysmaruj masłem, wyłóż na nim ciasto, ponakłuwaj widelcem. Piecz 30 min w temp. 180° C, wystudź. Ugotuj budyń, wystudź, wylej na ciasto.
Udekoruj owocami, zalej mocno tężejącą galaretką, wstaw na godzinę do lodówki.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień