Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z grzybami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 52
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 224
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5218
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4990
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 52
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 224
Składniki
Przygotuj ciasto: połącz mąkę, ser, masło i jajka. Wyrób ciasto i odłóż na godzinę. Przygotuj farsz: oczyszczone i pokrojone grzyby wrzuć na rozgrzany olej. Dodaj pietruszkę (szczyptę zostaw do dekoracji) i tymianek. Duś 3-4 minuty. Przełóż do miski i ostudź. Wymieszaj z parmezanem i jajkami. Dopraw.
Ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż nim blachę do tarty (pamiętaj, aby wyłożyć także boki). Nałóż farsz i przykryj plastrami boczku. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Piecz przez 15 minut, a następnie obniż temperaturę do 180 st. C i piecz przez około 20 minut. Tuż przed podaniem tartę udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 50 min 190 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień