Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z duszoną cebulą"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Składniki
<strong>:</strong>
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180° C piekarniku.
Cebulę pokrój w piórka i duś, na małym ogniu, do miękkości (zostaw kilka piórek do dekoracji).
Śmietanę wymieszaj z jajkiem, startym serem i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na podpieczone ciasto wyłóż uduszoną cebulę i zalej masą śmietanową.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180° C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną krążkami czerwonej cebuli.Źródło: Na żywo