Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta warzywna z serem feta"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
Czosnek przeciskam przez praskę i podsmażam chwilę na maśle. Dodaję szpinak oraz brokuły, odrobinę solę i smażę, aż będą miękkie.
Całość przekładam na durszlak i odciskam z nadmiaru wody, studzę.
Formę do pieczenia (moja ma 28 cm średnicy)smaruję cienką warstwą oliwy i wykładam na nią ciasto. Nakłuwam je widelcem w kilku miejscach. Na cieście rozkładam masę szpinakowo-brokułową, a na niej rozkładam pokruszony ser feta.
Jajka mieszam ze śmietaną i wylewam na masę warzywną. Piekę ok. 40 min w temp. 200°C.
50 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie