Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta śródziemnomorska"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj zimne masło i posiekaj nożem. Połącz z żółtkiem, solą i wodą, szybko wyrób na gładką masę. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm i wyłóż nim formę do tart o średnicy 24 cm, ponakłuwaj widelcem. Ciasto przykryj folią aluminiową.
Cukinię umyj, pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Obsmaż na oliwie, oprósz solą i pieprzem, odsącz. Roztrzep jajka, dodaj śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Ser pokrusz i podziel - 2/3 dodaj do masy, dopraw pieprzem.
Na ciasto nałóż warzywa, wlej masę i ułóż połówki pomidorków. Całość posyp resztą sera. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz około 20 minut w temperaturze 180° C. Podawaj na zimno lub na gorąco.Źródło: Na żywo