Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-szparagowa"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 144
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 144
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Składniki
Z przesianej mąki, zimnego masła, szczypty soli i dwóch żółtek zagnieść kruche ciasto, odłożyć na pół godziny do lodówki.
Szparagi umyć, obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, gotować we wrzątku z solą i cukrem 10 minut, odcedzić, wystudzić.
Ciastem wyłożyć formę do tarty, zapiec 15-20 minut. Następnie rozłożyć na nim szparagi oraz rulony szynki. W misce roztrzepać jajka ze śmietaną i serem, przyprawić. Masą zalać szparagi, na wierzch ułożyć ósemki pomidorów. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200°C.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium