Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-dyniowa"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj i zagnieć. Owiń ciasto folią spożywczą i włóż na ok. godzinę do lodówki. Następnie wylep nim starannie naczynie do tarty.
Obraną i odpestkowaną dynię pokrój w kostkę, skrop olejem, posyp tymiankiem, chili, solą oraz pieprzem i upiecz na dolnej półce w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Na dolnej podpiecz ciasto, po czym rozłóż na nim dynię oraz pokruszony ser feta.
Posyp tartę świeżym tymiankiem i piecz jeszcze około 20 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV