Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta kajmakowo-czekoladowa"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24476
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24476
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj resztę składników, zagnieć. Ciasto schłodź. Wyklej formę (śr. 26 cm). Piecz 25 min w 180°C.
Puszkę masy kajmakowej gotuj w wodzie 20 min. Orzechy wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz kilka min. Wsyp do woreczka, rozetrzyj tak, by zeszła z nich skórka. Ułóż na cieście, rozsmaruj masę kajmakową. Ostudź, schłodź. Czekoladę połam, dodaj masło i śmietanę, podgrzewaj, energicznie mieszając. Polej ciasto, udekoruj pralinkami.
czas przygotowania 50 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie