Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta jabłkowa z winnym kremem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
<strong>Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyka</strong>
Ciasto: mąkę, masło, cukier puder, skórkę z cytryny i płatki migdałowe wymieszaj. Dodaj jajko i kilka kropli olejku, wyrób. Schłodź. Masa: pół litra mleka, żółtka i cukier roz trzep, zagotuj. Dodaj budynie rozrobione w reszcie mleka, ugotuj, wlewając wino. Ostudź. Jabłka cie nko obierz, pokrój na kawałeczki. Razem ze skórkami włóż na kilka minut do wody z kwaskiem cytrynowym. Osusz.
Formę wylep cias tem, napełnij masą. Z jabłek i skó rek uformuj na tarcie róże, posma ruj dżemem. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie