Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta egzotyczna"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 311
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 311
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Połącz mąkę i masło, tak aby powstały drobne zacierki. Dodaj jajko roztrzepane z wodą, wyrób rękoma ciasto. Zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę.
Rozwałkuj ciasto na placek grubości ok. 3 mm. Przełóż do posmarowanej masłem formy. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i posyp fasolą (po upieczeniu ciasto będzie płaskie). Piecz 15 minut, usuń papier i fasolę, piecz jeszcze 5-10 minut, aż ciasto będzie złote.
Wymieszaj nadzienia. Wyłóż je na gorące ciasto i piecz ok. 30 minut. Podawaj schłodzone, ozdobione miąższem marakui wymieszanym z cukrem pudrem.
Przygotowane ciasto nawiń na wałek i przenieś na formę. Ostrożnie przesuń wałek po krawędziach. Ciasto rozwinie się samo. Teraz wystarczy je tylko docisnąć do dna i brzegów.Źródło: Olivia