Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki krem kalafiorowy"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafior podzielić na różyczki.
W garnku na maśle lekko zeszklić cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, dodać marchewkę i kalafior, gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.
3. Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.
ok. 35 minut
<strong>Superrada</strong>
Ponieważ kalafior jest delikatny w smaku, warto tę zupę przyprawić bardziej pikantnie. Każdą porcję przed podaniem posypać szczypiorem z dymki i tartym żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium