Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
Pomidory umyj, potnij w plasterki. Marchewki obierz, grubo zetrzyj. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj koncentrat, krótko zasmaż. Dołóż 3–4 plasterki pomidora oraz marchewki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki dodaj do sosu. Smaż dalej przez chwilę. Kotlety, przypraw, zrumień na pozostałej oliwie. Ser pokrój w plasterki, a boczek – w kostkę. Zioła opłucz, posiekaj.
Na spodzie formy rozsmaruj sos. Ułóż na nim na przemian: steki, chleb, pozostałe pomidory i plastry sera. Posyp ziołami. Piecz 20 minut w temp. 200oC.Źródło: Naj