Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sznycle czyli kotlety mielone, które są proste w wykonaniu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Kajzerki namaczamy w wodzie aż zmiękną czyli około 20 minut. Gdy kajzerka będzie już miękka, odsączamy od niej wodę, jednak gdy poczujemy jeszcze większe grudki, zostawmy ją jeszcze na kilka minut.
Kajzerki namaczamy w wodzie aż zmiękną czyli około 20 minut. Gdy kajzerka będzie już miękka, odsączamy od niej wodę, jednak gdy poczujemy jeszcze większe grudki, zostawmy ją jeszcze na kilka minut.
Kajzerki namaczamy w wodzie aż zmiękną czyli około 20 minut. Gdy kajzerka będzie już miękka, odsączamy od niej wodę, jednak gdy poczujemy jeszcze większe grudki, zostawmy ją jeszcze na kilka minut.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski, aby móc je swobodnie wymieszać z jajkami, dobrze odsączoną bułką, oraz przyprawami do mięsa mielonego, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu składników formujemy kulki które następnie lekko przyduszamy z dwóch stron, najlepiej aby sznycle miały grubości około 2 cm. Następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski, aby móc je swobodnie wymieszać z jajkami, dobrze odsączoną bułką, oraz przyprawami do mięsa mielonego, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu składników formujemy kulki które następnie lekko przyduszamy z dwóch stron, najlepiej aby sznycle miały grubości około 2 cm. Następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski, aby móc je swobodnie wymieszać z jajkami, dobrze odsączoną bułką, oraz przyprawami do mięsa mielonego, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu składników formujemy kulki które następnie lekko przyduszamy z dwóch stron, najlepiej aby sznycle miały grubości około 2 cm. Następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Obtoczone sznycle w bułce tartej smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron aż każda z nich będzie przyrumieniona i lekko brązowa. Smacznego.
Obtoczone sznycle w bułce tartej smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron aż każda z nich będzie przyrumieniona i lekko brązowa. Smacznego.
Obtoczone sznycle w bułce tartej smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron aż każda z nich będzie przyrumieniona i lekko brązowa. Smacznego.