Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki z indyka zrolowane ze śliwkami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Orzechy upraż na patelni bez tłuszczu. Gdy zaczną się rumienić, przesyp je od razu na deskę do krojenia. Przestudź i posiekaj niezbyt drobno.
Śliwki pokrój w kosteczkę, skrop alkoholem (ew. odrobiną octu balsamiczne go). Umyj, wytrzyj, obierz, oczyść z gniazda nasiennego i drobno posiekaj jabłko. Pokrojone śliwki wymieszaj z jabłkiem i orzechami.
Sznycle opłucz, osusz. Każdy rozbij tłuczkiem pod kawałkiem folii spożywczej. Mięso oprósz z obu stron solą i pieprzem. Każdy kotlecik posmaruj przygotowanym nadzieniem bakaliowym. Zwiń dość ciasne roladki. Każdą owiń dwoma plasterkami boczku i ostrożnie obwiąż bawełnianą nitką.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron (ok. 5 min). Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Podlej tłuszczem ze smażenia. Piecz ok. 1 godz. w temp. 175 st.Źródło: Tina