Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować niebanalny i szybki obiad dla całej rodziny? A może zbliża się sezon grillowania i szukasz inspiracji? Oto przepis na szaszłyki z kurczaka z ananasem. To egzotyczne połączenie z pewnością zachwyci zarówno miłośników tradycji, jak i tych, którzy preferują kulinarne eksperymenty.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5947
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5947
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę do kurczaka. Mięso pokrój na średniej wielkości kawałki, pozbywając się błonek i pozostałości chrząstek. Przełóż do średniej miski, wlej marynatę i dokładnie wymieszaj. Włóż do lodówki na minimum 40 minut.
W tym czasie pokrój ananasa i paprykę na podobnej wielkości kawałki, co mięso.
Nadziewaj patyczki mięsem, papryką i ananasem na przemian. Ułóż na tacce. Skrop całość oliwą i dopraw solą. Grilluj na patelni albo na ruszcie przez około 15-20 minut, co jakiś czas obracając szaszłyki. Upieczone mięso z warzywami posyp tymiankiem.