Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z klopsików"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Tosty (lub kajzerkę) namocz w zimnej wodzie. Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko, dołóż pikantny keczup oraz dobrze odciśnięte pieczywo.
Dokładnie wyrób na gładką masę. Przypraw do smaku solą, czarnym pieprzem oraz słodką papryką. Świeże papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne, strąki opłucz, osusz i potnij w grubą kostkę.
Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi uformuj 24 niewielkie kuleczki. Na długie drewniane patyczki lub igły do szaszłyków ponabijaj po 3 klopsiki na przemian z kawałkami papryki.
Na patelni rozgrzewaj porcje oleju. Partiami wkładaj przygotowane szaszłyki. Smaż je na rumiano ze wszystkich stron (około 10 minut). Osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj np. z ziemniakami z wody lub pieczonymi albo z ryżem ugotowanym na sypko. Danie serwuj z surówką z kapusty pekińskiej.
40 min, Porcja: 435 kcal, Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj