Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sycąca kartoflanka"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, seler oraz pietruszkę obierz, umyj i drobno pokrój, a cebulę posiekaj.
Zeszklij ją w garnku na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Zalej całość wywarem i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj do czasu, aż warzywa będą miękkie, po czym je zmiksuj. Do gotowego kremu dodaj śmietanę i jeszcze raz doprowadź do wrzenia. Na koniec wrzuć podsmażony boczek i wsyp posiekany koperek.
<strong>Czas: 35 min 1 porcja = 230 kcal</strong>Źródło: Kurier TV