Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti z kalafiorem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Kalafior ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową. W pozostałym po kalafiorze wywarze ugotuj spaghetti. Soczewicę ugotuj w wodzie, odcedź. Wędlinę pokrój w kostkę, usmaż na oliwie. Kalarepę pokrój na plastry.
Naczynie żaroodporne polej oliwą, ułóż kolejno: kalafiora, soczewicę, wędlinę i kalarepkę. Pomidory wraz z zalewą wymieszaj z przyprawami, polej . Zapiekaj pod przykryciem 40 minut w 180°C.
Słonecznik upraż na skropionej oliwą patelni. Spaghetti podawaj z zapiekanymi warzywami, posyp serem i słonecznikiem.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie