Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti carbonara z boczkiem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1656
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1656
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
W garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Na wrzątek wrzuć makaron, zamieszaj. Gdy zawrze, zmniejsz płomień, gotuj 10 minut.
W tym czasie jajka wbij do miseczki. Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. roztrzep widelcem.
Boczek pokrój w kosteczkę. Oliwę wlej na patelnię, mocno rozgrzej. Wrzuć pocięty boczek, wysmaż na chrupko.
Makaron odcedź, osącz, dodaj do podsmażonego boczku. Zalej sosem śmietanowym. Mieszając, podgrzewaj jeszcze przez 1–2 minuty.
Gotowe danie przełóż na talerze. Posyp startym serem. Udekoruj tymiankiem.Źródło: Tina