Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: CookWithMe
Moja wersja klasycznego spaghetti bolognese.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na początku cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy ją na oliwie aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy mięso i podsmażamy mieszając od czasu do czasu, aż mięso zmieni swój kolor.

  2. Kolejnym krokiem jest dodanie pomidorów z puszki oraz koncentratu. Należy również dolać wodę. Mięso dusimy na małym ogniu i wszystko doprawiamy oregano, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Sos należy mieszać od czasu do czasu.

    Gdy sos zgęstnieje jest to znak, aby ugotować makaron spaghetti. Do sosu dodajemy łyżkę masła, aby uzyskać lepszy smak.

    Odcedzając makaron na sitku, nie hartujemy go, lecz skraplamy oliwą z oliwek i wykładamy na talerze.

    Ostatnia czynność to dodanie do makaronu zrobionego przez nas sosu oraz posypanie wszystkiego startym parmezanem.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 17 marca 2019
Pyszne:)
fafiatko 17 marca 2019
Ale pyszna klasyka!
pelen_brzuszek 17 marca 2019
klasyk!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki