Spaghetti bolognese.

Spaghetti bolognese.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Jest to sycący posiłek, łatwy i szybki w przygotowaniu. Klasyka kuchni włoskiej.

Składniki

  • mięso wieprzowe, mielone 50 dag
  • cebula 1 szt.
  • czosnek 2-3 ząbki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • makaron spaghetti 50 dag
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Oregano do smaku
  • Bazylia do smaku
  • oliwa do smażenia 3 łyżki

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno kroimy, lekko solimy i rozgniatamy nożem. smażymy na rumiany kolor. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy mielone mięso i smażymy około 15-20 minut często mieszając. Mięso doprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

  2. Spaghetti podajemy z wcześniej zrobionym sosem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 06 października 2018
Kocham bolognese na szybko <3
SlodkoSlodka83 07 października 2018
Szybki i smaczny obiadek :-)
babcitereskiciasta 07 października 2018
Nasze ulubione danie.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso wieprzowe, mielone 50 dag
  • cebula 1 szt.
  • czosnek 2-3 ząbki
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • makaron spaghetti 50 dag
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Oregano do smaku
  • Bazylia do smaku
  • oliwa do smażenia 3 łyżki
Składniki