Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe spiralki"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj miękkie masło, żółtka, śmietanę, szczyptę soli oraz żółty ser starty na tarce o jak najmniejszych oczkach. Szybko wyrób ciasto, uformuj kulę, owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości około pół centymetra, pokrój w dość wąskie paseczki. Splataj paski po dwa, układaj na natłuszczonej blaszce. Roztrzep białko, posmaruj nim spiralki. Posyp kminkiem lub papryką. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 12-15 minut w tempe raturze 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie