Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sakiewki z farszem ryżowym"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 33
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 48
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 33
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 48
Składniki
Ryż umyć na sitku, osuszyć. Marchewki obrać, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzać lekko masło, wrzucić posiekaną drobno cebulę, zeszklić często mieszając. Dodać marchewkę, a następnie ryż. Chwilę smażyć mieszając i zalać gorącym bulionem.
Gotować, aż ryż wchłonie całość bulionu. Przestudzić, połączyć z jajkami, doprawić. Liście kapusty sparzyć na sitku, skroić grubsze nerwy. Na liście nakładać porcje ryżu i zawijać sakiewki. Związać sparzonym przeciętym wzdłuż liściem pora.
Sakiewki układać w garnku, zalać osolonym wrzątkiem do pokrycia powierzchni, gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
Sakiewki serwować z gęstym sosem pomidorowym przygotowanym na bazie koncentartu lub sosem pieczarkowym.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium