Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Ryż dokładnie wypłukać i ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odłożyć na bok. Cukinię umyć i osuszyć. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na pateni rozpuścić masło i dodać olej. Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pora pokrojonego w półplasterki. Mieszać i smażyć na wolnym ogniu. Przełożyć na patelnię startą cukinię. Smażyć, mieszać. Dodać ser feta. Mieszać, żeby składni ładnie się połączyły. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, a na koniec dodać mrożony groszek. Jeszcze kilka minut dusić i mieszać. Dodać pieprz, mieloną paprykę, czosnek niedźwiedzi. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Dodać sól do smaku. Gotowe