Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybne steki z grilla"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Filety włóż do miski. Do kubka wlej olej, ocet, łyżkę soku z cytryny i tabasco. Dodaj przeciśnięty czosnek, imbir, szczyptę mielonej kolendry, paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj, polej filety. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Kuskus zalej gorącym bulionem. Odstaw do napęcznienia. Dodaj drobno posiekaną dymkę, kilka posiekanych listków bazylii oraz upieczoną, obraną i pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Filety połóż na ruszcie. Grilluj po około 5 min z każdej strony. Podawaj z kuskusem.
czas ok. 50 min; porcja – 380 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety