Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie pierożańce przygotowałam z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-ruskie-pierozance,2002125,smaker.html Pierożańce wyszły smaczne, są proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam
miska, patelnia, szklanka, widelec, praska do ziemniaków lub tłuczek,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 68
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 68
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Składniki
Farsz; Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Twaróg rozgnieść widelcem. Cebulę po obraniu drobno pokroić i podsmażyć do zrumienienia na rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarownego. Ziemniaki połączyć z twarogiem i podsmażoną cebulką doprawić solą oraz pieprzem mielonym, całość dobrze wymieszać do połączenia składników. ( Ja doprawiłam pieprzem mielonym ziołowym ). Ciasto na ruskie pierożańce; Do miski wsypać mąkę , sodę i szczyptę soli, wbić jajka, mieszać łyżką i stopniowo dodawać wodę. Po połączeniu ciasto zagnieść dłońmi. Rozwałkować na placek grubości około 5 mm, szklanką wycinać kółka - krążki , na każdy krążek nakładać porcję farszu ( 1 łyżkę) . Zlepiać brzegi ciasta tak by nadzienie było w środku. Na patelni rozgrzać masło klarowne lub olej i smażyć pierożańce na złoty rumiany kolor z każdej strony. Podawać na ciepło z ulubioną surówką, czy śmietaną lub jogurtem naturalny albo kefirem czyli z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Smażenie pierożańców.
Gotowe do podania.