Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rożki napełnione twarogiem"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Twaróg śmietankowy zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa. Natkę opłucz i osusz, strzepując wodę z gałązek. Poodrywaj listki i je posiekaj. Drobno posiekaj także połowę orzechów włoskich.
2. Do twarożku dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, natkę, posiekane orzechy, łyżeczkę musztardy i łyżeczkę miodu. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę.
Twarożkiem posmaruj plastry wędliny i zwiń je w rożki. Włóż na ok. 10 min do lodówki.
Roszponkę opłucz na durszlaku pod strumieniem zimnej wody, następnie osusz listki na papierowym ręczniku. Rozłóż je na półmisku. Na nich ułóż schłodzone rożki. Posyp pozostałymi orzechami włoskimi (możesz zostawić całe połówki albo grubo je posiekać).
Do małego słoiczka wlej ocet balsamiczny, dodaj pozostały miód, oliwę i musztardę. Przypraw solą i pieprzem mielonym. Słoiczek zakręć i energicznie nim potrząsaj, aż powstanie gęsty sos. Polej nim rożki i roszponkę tuż przed podaniem.Źródło: Tina