Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego , na szybko wymyślonego a jakże dobrego .
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy drobno , podsmażamy na masełku i dusimy do momentu odparowania z nich wody , odkładamy na bok . Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub paseczki i wysmażamy na patelni , gotowy boczek przekładamy do pieczarek . Na tej samej patelni podsmażamy delikatnie por , pokrojoną w pół plastry lub drobniej ( zależy to od grubości naszej pory ) również przekładamy do naszej miski z pieczarkami i boczkiem . Na koniec dodajemy do całości ser pokrojony w kostkę i doprawiamy do smaku przyprawi .
Kotlety Schabowe rozbijamy tłuczkiem do schabowych , najbardziej rozbijamy boki niż środek , oprószamy pieprz i przyprawa do mięs Knorr . Kotlety rozkładamy na blacie i na każdego z nich nakładamy porcje farszu .
Następnie zwijamy jak devolay-a lub roladę . Boki do środka i ciasno zwijamy . Delikatnie dociskamy całość .
Gotowe mięsa pozostawiamy około 20 minut w lodówce do związania po upływie tego czasu panierujemy jak kotleta schabowego ( jajko + bułka tarta ) i obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor . Na około 10 minut wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 150 °C .