Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne roladki z piersi kurczaka wypełnione aromatycznym farszem. Tradycyjna potrawa w nowym wydaniu. Tylko kilka składników. Tanio i smacznie
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z czosnkiem. Dodajemy półtora płaskiej łyżki przyprawy do gyrosa. Tak przygotowaną glazurą smarujemy rozbite kawałki piersi kurczaka.
Natkę pietruszki siekamy i mieszamy w miseczce z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Farsz wykładamy na posmarowane kawałki mięsa i zawijamy w roladki.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy roladki i smarujemy je pozostałą glazurą. Jeśli zostały nam resztki farszu posypujemy nimi wierzch potrawy. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Smacznego!