Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na soczyste roladki z kurczaka faszerowane grzybami oraz suszonymi śliwkami Sprawdzą się na świątecznym stole lub po prostu na obiad
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Filety rozkroić jak na kotlety, rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem z dwóch stron. Suszone grzyby namoczyć w wodzie ( na ok 40 minut) aż napęcznieją oraz wypłukają się z niechcianego piasku. Po tym czasie, grzyby odcisnąć z mętnej wody, przełożyć do garnuszka, zalać świeżą wodą i gotować w osolonej wodzie ok 30 minut. Po ugotowaniu grzyby odcisnąć z wody i razem z suszonymi śliwkami nakładać na każdego fileta i zwinąć w roladę. W razie konieczności roladę można spiąć wykałaczkami ale po usmażeniu, koniecznie trzeba je wyjąć Rolady obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego!