Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kaszą gryczaną"
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w poprzek na płaty. Każdy płat rozbijamy tłuczkiem do mięsa, nacieramy solą i pieprzem. Obraną cebulę drobno siekamy, razem z masłem, tartą bułką, odrobiną soli i pieprzu wyrabiamy na masę.
Masą smarujemy mięso, zwijamy w ciasne ruloniki, solimy, związujemy nicią bawełnianą lub spinamy wykałaczkami, prószymy mąką.
Zrazy obsmażamy na silnie rozgrzanym tłuszczu, wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia wsypujemy pozostałą mąkę, solimy do smaku i chwilę gotujemy, by sos zgęstniał.
Podajemy z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 6,70 zł.</strong>Źródło: Rewia